Cupping og Cuppingmassage

Klienten er maveliggende, mens smerteplagede områder bliver behandlet med cupping. De røde mærker langs rygsøjlen er resultatet er cuppingmassage/bindevævsmassage.

Klienten er maveliggende, mens smerteplagede områder bliver behandlet med cupping. De røde mærker langs rygsøjlen er resultatet er cuppingmassage/bindevævsmassage.

Cupping

Cupping er en flere tusinde år gammel behandlingsform.

Behandlingsmetoden er i dag både anvendt med den oprindelige kinesiske medicins hensigt, samt en mere vestlig muskelfokuseret hensigt.

OBS: Inkluder ikke Kosmetisk Cupping Massage.

Hvordan virker cupping:

En behandling med cupping foregår ved, at forskellige størrelser plastikkopper suges fast til huden ved hjælp af undertryk. Effekten af undertrykket er at øge blodgennemstrømningen i et bestemt område, for at opløse myoser og triggerpunkter, samt at fjerne affaldsstoffer (stagnationer) fra bindevæv og muskler. 

Cuppings indvirkning på kroppen:

  • Huden rødmer under cuppen, da de mindste blodkar udvider sig og forsyner muskler og væv med nærringsstoffer

  • Ved den forhøjede blodgennemstrømning stiger temperaturen i området og dræber skadelige bakterier

  • Kroppens regenerering bliver understøttet (Blandt andet øges restitution hos sportsudøvere)

  • Stagneret blod og affaldsstoffer udskilles

Hvad med mærkerne og gør det ondt?:

Min erfaring som cuppingbehandler er, at folk udtaler at det er betydeligt mindre smertefuldt end dybdegående fysiurgisk massage. Det strammer at have cupperne på og cuppingmassagen kan give en følelse af at blive trukket i huden. Den første behandling er altid den "værste", da man her får trukket flest stagnationer ud af muskler og væv. Det er som regel også ved første behandling, at mærkerne er mest markante.

Du får sugemærker fra kopperne ved en behandling. Afhængigt fra person til person, vil mærkerne forsvinde efter 2-10 dage. Der kan opstå trykømhed hvor koppen har siddet og ømhed i kroppen, ligesom enhver form for massage. Da der bliver løsnet op i affaldsstoffer kan man opleve svimmelhed, træthed og hovedpine, som et tegn på, at kroppen arbejder. Husk at drikke masser af vand, for at skylle affaldsstofferne ud.

Må ikke benyttes på personer som bruger blodfortyndende medicin eller tager prednisolon.

 

Billed efter første behandling med Cupping.

Billed efter første behandling med Cupping.

Efter første behandling med Cupping.

Ses en svær (mørkerød) stagnation med lilla nuancerede pletter, hvilket betyder at området har været svært overanstrengt og indeholder mange giftstoffer.

Ydermere ses mere milde stagnationer med væsentlig mindre farveudtræk.

Nederst ses røde aftegninger, der viser en sund blodcirkulation i huden/vævsområdet.

Billed efter anden behandling med Cupping.

Billed efter anden behandling med Cupping.

Efter anden behandling med Cupping.

Her ses væsentlig mindre farveudtræk end første gang, da vævet allerede har udskilt en stor mængde af de ophobede affaldsstoffer/stagnationer.

Behandlingen oplevedes mindre smertefuldt og klienten tilbagemeldte, at hun nu kunne sove på sin skulder igen, hvilket hun ikke havde kunne i en lang periode.  

Kontakt eller Bestil en tid:
Du kan booke din behandling via Online bookning her: milles.onlinebooq.dk eller du kan kontakte Mille -> her.