Stress

stressdep1.png

Stress

Kender du det?

Tankemylderet, uroen, eller følelsen af at være trængt op i en krog? Du er træt, men ude af stand til at slappe af? Hele din krop bliver påvirket af stress. Symptomerne kan være alt fra søvnløshed, angst, hovedpine, tankemylder, hjertebanken, maveproblemer, lydoverfølsomhed, spændte muskler, nerveforstyrrelser i fx ansigtet, en kortere lunte og et nervesystem, der ikke kan tackle de samme ”bump” på vejen som det ellers plejede at kunne.

Stress – fysiologisk set

Stress er godt! – hvis det altså er den sunde form stress vi snakker om. Denne type stress er en overlevelses mekanisme (det sympatiske nervesystem), hvor kroppen producerer ekstra stress hormoner, øger hjerterytmen, pulsen og vejrtrækningen. Du bliver gjort klar til kamp, til at flygte, eller i vores moderne samfund, klar til yde en ekstra indsats/være oppe i gear. Denne stress skal dog kun anvendes midlertidigt til at tackle opmærksomhedskrævende situationer og vi skal kunne ”slå over” i en afslappet tilstand igen (det parasympatiske nervesystem). Kroppen skal kunne balancere naturligt mellem disse, hvis vores stress tolerance ikke er blevet overskredet.

Problemet opstår, hvis vi bliver fastlåst i den sympatiske del er nervesystemet. Når kroppen ikke længere kan give slip/slappe af og hele tiden vurderer om der er fare på færde. Her kommer Vagus Nerven ind i billedet.

Behandling af stress med Kranio Sakral terapi:

Det unikke ved Kranio-Sakral terapien for stress- og traumeramte er den blide berøring og arbejdet med det autonome nervesystem. Kroppen har brug for et trygt rum, hvor den kan have tillid til, at det er i orden at give slip. Ofte falder folk i søvn under behandlingen, da arbejdet i nervesystemet er som, at slukke på en kontakt, for at kroppen kan genstarte sig selv igen. Grunden til at kranio sakral terapi er så effektivt er, at behandlings formen bringer dig ned i dit eget ressourcefelt, ned i REM søvnen og ned til det stadie hvor kroppen selv kan genskabe den oprindelige balance i nervesystemet. Den blide berøring stimulerer dannelsen af nøglen til vores ro og hvile-respons, hormonet kaldet oxytocin. Oxytocin er kroppens modstykke til kamp-flugt responsen og produktionen af adrenalin. Ved at optimere og afbalancere det autonome nervesystems funktion genvinder det sin fleksibilitet, så det igen bliver muligt at slappe af, sove og samle kræfter.

Behandlingsforløb:

En behandling er sjældent nok! Alt afhængig af hvor stort et traume du er blevet udsat for, hvor længe du har befundet dig i et psykisk belastende miljø eller hvor længe du har gået med din skade, kan behandlingsforløbet variere.

Nogle oplever at være i bedring efter 1-2 behandlinger, men det anbefales at der skal gå op til 5 behandlinger, før man ved om behandlingen har en mærkbar effekt.

Kontakt eller Bestil en tid:
Du kan booke din behandling via Online bookning her: milles.onlinebooq.dk eller du kan kontakte Mille -> her.